Večina uspešnih podjetnikov pravi, da je posel kot igra. In da se le rekdo počutijo, kot da delajo. Vse skupaj se jim zdi kot igranje.

No, zdaj tudi igranje računalniških iger prinaša denar. Igraj za denar (P2E) videoigre so oblikovane tako, da igralcem prinašajo razlićne kripto valute ali NFT-je. Ki jih je mogoče unovčiti ali zamenjati za pravi denar.

Po svetu vse več mladih ljudi ostaja doma in dela oziroma živi od igranja iger. Pri čemer je treba vedeti, da je »resno« igranje povezano z določenimi tveganji in naložbami. Igre za »stari« denar so znane že nekaj časa, zdaj pa so vse bolj priljubljene igre na podlagi tehnologije veriženja podatkovnih blokov oziroma blockchainu, ki omogočajo večjo sledljivost in varnost nagrad in žetonov. Hitro rast igram zagotavlja razvijajoči se model spleta Web 3.0 in NFT ekonomija (samo v 2021 je bil trg NFT vreden že 40 milijiard dolarjev).

Na v 90-ih letih prejšnjega stoletja priljubljeni japonski igrici Tamagochi sloni igra AXie Infinity, ki jo poganja tehnologija Etherum. Igralci lahko zbirajo, menjajo, prodajajo itd žetone, ki se prodajajo po neverjetnih cenah (do 369 ETH, etherum

žetonov oziroma 970 tisoč dolarjev).

Lahko se lotite tudi drugih iger. Na primer The Sandbox, Attack Wagon, Crystal Kngdoms ali Liberty Gaming Guild.