Foto: Pixabay

Število dnevnih uporabnikov Facebooka je v zadnjem četrtletju 2021 padlo za okoli 500.000 uporabnikov. Do padca uporabnikov je prišlo prvič v 18 letni zgodovini Facebooka.
Pol milijona uporabnikov je pri 1,93 milijarde dnevnih uporabnikov zelo malo, vendar je delnica Mete (krovno podjetje) v zadnjih 24 urah po objavi podatkov o poslovanju, padla za okoli 20 odstotkov. Povedano drugače, vrednost Mete se je znižala za neverjetnih 200 milijard dolarjev. Vrednost delnic je padla predvsem zaradi slabih poslovnih rezultatov družbe v zadnjem četrtletju. Družba je zaradi visokih vlaganj v metaverse projekte poslovala veliko slabše od pričakovanj. Facebookov oddelek Oculus Quest (proizvodnja očal) na primer je imel 3,3 milijarde dolarjev izgube ob 877 milijonih prihodkov.
Mark Zuckerberg je skušal investitorje pomiiriti z izjavo, da so lani “izdatno vlagali v nove projekte, letos pa bodo te projekte začeli tržiti”. Med drugim veliko vlagajo v program Reels, ki naj bi konkuriral vse bolj priljubljenemu Tik Toku.
Facebook je lani največ uporabnikov izgubil v Južni Ameriki in Ameriki. Po drugi strani ostale aplikacije v lasti družbe, Instagram, WhatsApp in Messenger še pridobivajo nove uporabnike.