Govorec

Nina Majcen

direktorica, Cuckoo Cups in Nest Campers

Nina Majcen (30) prihaja iz Celja. Po izobrazbi je univerzitetna diplomirana biotehnologinja in magistra kognitivne znanosti. Pred tremi leti, leta 2016, ko je končala študij kognitivne znanosti, je dva dni po zagovoru magistrske raziskave na Nevrološki kliniki stopila na letalo in s tedanjim partnerjem Vidom odšla za eno leto na Novo Zelandijo.
Mineva dve leti, odkar se je vrnila iz Nove Zelandije, države, ki je bila zanjo nepozabna izkušnja, ne le zaradi spektakularne narave, ampak tudi zaradi dela in življenja v avtodomu. Ravno tam se je porodila ideja za Nest Campers in čeprav so jima na Novi Zelandiji ponudili možnost nadaljnega dela (tam bi lahko ostala in delala še vsaj 3 leta), sta se po enem letu odločila priti nazaj v Slovenijo in začeti delati lastne projekte. Že tri dni po prihodu v Slovenijo je Nina začela z delom pri nizkocenovnih bivalnikih Nest Campers in se do danes še ni ustavila.
Lončki Cuckoo Cups so se priključili kakšnega pol leta za tem, ko je iskala posodo za avtodome Nest Campers, a lepih in trpežnih lončkov v Sloveniji ni našla. Tudi ime Cuckoo Cups izhaja iz Nest Campers (Cuckoo campervan je namreč njihov najmanjši in najcenejši model bivalnika). Pri Cuckoo Cups se je je kmalu pridružila še sestra Urška Golob, Nest Campers pa vodi skupaj z Vidom Govejškom.
Trenutno tako uspešno vodi dva posla, Nest Campers, ki deluje na mednarodnem trgu, in Cuckoo Cups, ki je uspešno prodrl na slovenski trg. Njeno delo zajema gradnjo in vodenje blagovnih znamk, oglaševanje, urejanje spletnih strani, povezovanje z zunanjimi partnerji, načrtovanje novih projektov in kampanj, komunikacijo s strankami … »Vsekakor ima trenutno moj dan premalo ur, moja glava pa preveč idej, a važno je, da je energije in ljubezni do dela dovolj,« pravi Nina Majcen.Zakaj je treba vztrajati, ko že hočete obupati

Sestri Nina Majcen in Urška Golob sta konec leta 2017 na trgu predstavili blagovno znamko Cuckoo Cups. Nini se je po nepozabnem bivanju na Novi Zelandiji utrnila zamisel o nizkocenovnih bivalnikih Nest Campers, malce pozneje pa tudi za Cuckoo Cups, pločevinaste lončke z domiselnimi avtorskimi motivi. Trenutno tako uspešno vodi dva posla, Nest Campers, ki deluje na mednarodnem trgu, in Cuckoo Cups, ki je uspešno prodrl na slovenski trg. Urška pa pri Cuckoo Cups skrbi predvsem za vizualni del (fotografije izdelkov, pasice, letaki …) in za dizajne, ki pristanejo na lončkih in drugih izdelkih. Zaupali vam bosta, zakaj sta na svoji podjetniški poti že skorajda odnehali, a sta vendarle sklenili, da je vredno vztrajati.