Diggit 10 Konferenca o prihodnosti

Tereza Poljanič

ustanoviteljica blagovne znamke Tereza’s Choice

Tereza Poljanič, ki polovico leta živi in dela v Aucklandu na Novi Zelandiji, drugo polovico pa v Sloveniji, je certificirana plant-based kuharica akademije Matthew Kenney Culinary Chef v Los Angelesu, poleg tega pa tudi učiteljica joge s certifikatom 200 Yoga Alliance RYT.

Pred nekaj leti je zasnovala blagovno znamko Tereza’s Choice, ki jo najdete na prodajnih policah prodajaln HOFER in v njeni spletni trgovini. Je tudi avtorica treh kuharskih knjig in kuharske oddaje Zdravo, Tereza!, ki so jo predvajali na POP TV.


Vegan, presnojedec, rastlinojedec, vegetarijanec, fleksitarijanec – ali obstaja pravilo zdravega prehranjevanja?

Trendi zdravega prehranjevanja se zadnja leta korenito spreminjajo. V času, ko sta ponudba in dostopnost zdrave prehrane večji kot kadar koli prej v sodobni zgodovini, se njena izbira več kot naravna. Kljub temu se v Sloveniji nezdravo še vedno prehranjuje več kot polovica prebivalstva. Hkrati pa nastaja zmeda, kateremu trendu slediti in kaj vsakemu posamezniku sploh ustreza. Z rastlinsko linijo Tereza’s Choice želimo ljudem pokazati, da priprava zdrave prehrane ni nobena znanost. Tereza’s Choice predstavlja začetno točko, s katero si kdor koli lahko ustvari svojo prehransko pot po popolnoma svojem okusu. Ker verjamemo, da zdrava prehrana ni stvar peščice izbranih, ampak vseh, ki želijo pisati svojo zdravo kulinarično zgodbo – brez pomislekov in dietnih etiket. Smo lahko prehransko fleksibilni in še vedno zdravi? Uspeh znamke Tereza’s Choice se skriva v priročnosti in v spodbujanju raznovrstnih in uravnoteženih rastlinskih jedi, vendar brez postavljanj prestrogih pravil – dobrodošli so vsi.