Govorec

Urška Golob

soustanoviteljica, Cuckoo Cups

Urška Golob je stara 31 let, je mama treh otrok in po izobrazbi univerzitetna diplomirana slovenistka in komparativistka.

Že v času študija je po rojstvu sina začela pisati blog Prav posebna mama, v katerem opisuje življenje v družini z otrokom s posebnimi potrebami. Istočasno se je začela ljubiteljsko ukvarjati s fotografijo, sprva le za osebne namene, pozneje pa je to postala dodatna možnost za zaslužek, profesionalno udejstvovanje in osebno rast. Trenutno se ukvarja s fotografiranjem izdelkov, dogodkov in družin, največjo strast pa ji predstavlja studijsko portretno fotografiranje. Med letoma 2014 in 2019 je fotografirala tudi 16 otrok s posebnimi potrebami za projekt Posebna lepota ter v marcu 2019 skupaj s humanitarnim društvom Enostavno pomagam tudi postavila prvo samostojno razstavo.

S sestro Nino Majcen sta konec leta 2017 na trgu predstavili blagovno znamko Cuckoo Cups. Urška pri Cuckoo Cups skrbi predvsem za vizualni del (fotografije izdelkov, pasice, letaki …) in za dizajne, ki pristanejo na lončkih in drugih izdelkih.Zakaj je treba vztrajati, ko že hočete obupati

Sestri Nina Majcen in Urška Golob sta konec leta 2017 na trgu predstavili blagovno znamko Cuckoo Cups. Nini se je po nepozabnem bivanju na Novi Zelandiji utrnila zamisel o nizkocenovnih bivalnikih Nest Campers, malce pozneje pa tudi za Cuckoo Cups, pločevinaste lončke z domiselnimi avtorskimi motivi. Trenutno tako uspešno vodi dva posla, Nest Campers, ki deluje na mednarodnem trgu, in Cuckoo Cups, ki je uspešno prodrl na slovenski trg. Urška pa pri Cuckoo Cups skrbi predvsem za vizualni del (fotografije izdelkov, pasice, letaki …) in za dizajne, ki pristanejo na lončkih in drugih izdelkih. Zaupali vam bosta, zakaj sta na svoji podjetniški poti že skorajda odnehali, a sta vendarle sklenili, da je vredno vztrajati.