Foto: MM

Natanko s to frazo so na analitičnem portalu Money Transfers raziskovali, kako radovedni so spletni uporabniki glede premoženja zvezdnikov YouTuba.

Družbena omrežja so omogočila vzpon nove elite, t. i. YouTuberjev. Njihovi zaslužki in priljubljenost se danes lahko kosajo s tistimi, ki jih uživajo dobro plačani športniki, igralci in glasbeniki. Prav to dokazujejo tudi ugotovitve raziskave Money Transfer, kjer so raziskovali, v kolikšni meri spletne uporabnika zanima premoženje priljubljenih YouTuberjev.

MrBeast je s povprečno 274 tisoč iskanji na mesec daleč med najbolj iskanimi, s 190 tisoč iskanji mu sledi Šved PewDiePie s pravim imenom Felix Arvid Ulf Kjellberg. Za njim je na tretjem mestu s pol manj iskanji David Dobrik, četrti pa je s 74 tisoč iskanji KSI. Čeprav je po številu iskanj daleč vodilni, pa je MrBeast s pravim imenom James Donaldson z ocenjenim premoženjem v višini 16 milijonov dolarjev šele v drugi polovici deseterice najbolj iskanih. V tem pogledu močno vodi Jefree Star z 200 milijoni dolarjev premoženja, s 40 milijoni pa mu je daleč za petami PewDiePie.

Ker pa pri Money Transfers vedo, da ljudje radi »guglamo« o premoženju slavnih in uspešnih, so analizirali še iskanja o premoženju podjetnikov, (ameriških) politikov, igralcev in glasbenikov. Med podjetniki je na prvem mestu lastnik Amazona Jeff Bezos (971 tisoč iskanj), med politiki ameriški predsednik Joe Biden (305 tisoč), med glasbeniki Kanye West (378 tisoč) in med igralci Dwayne Johnson (132 tisoč).

Če postavimo iskanja ob strani in se osredotočimo na premoženje, nihče ne pride blizu najpremožnejšim podjetnikom. Jeff Bezos ima premoženje ocenjeno na 185 milijard dolarjev, Elon Musk na 152 milijard, Bill Gates pa na 127 milijard.