Foto: MM

Nova metrika se osredotoča na število ur, ki jih je zabeležila neka serija ali film. Po novem bodo objavljali tudi tedenske razvrstitve najbolj priljubljenih vsebin po državah.

Na spletni strani Top10.Netflix.com najdete vse možne lestvice 10 najbolj priljubljenih filmov in serij, vključno z razvrstitvami po več kot 90 državah in najbolj gledanimi vsebinami vseh časov.

Nova metrika se od prejšnje razlikuje v tem, da upoštevajo število ur gledanosti, prejšnja pa je za štetje gledanosti beležila število računov oziroma profilov, ki gledajo neko vsebino. Na primer, zelo uspešna serija Squid Game je zabeležila skupno 65 milijonov ur ogledov. Razvrstitve naj bi osveževali vsak torek, vsako sezono serije pa bodo obravnavali posebej.

Oktobra je Netflix v poročilu vlagateljem zapisal, da po njihovem mnenju novi sistem ni le boljši indikator uspeha neke vsebine, temveč se tudi »ujema s tem, kako se izvajajo zunanje meritve gledanosti televizije, in ugotavlja vzroke za ponovni ogled«. Prenovljeni način merjenja gledanosti naj bi bil tudi eden od ukrepov na vse bolj zasičenem trgu pretočnih vsebin v domačih ZDA, kjer Netflixu za vrat dihata Amazon in Disney. Največje povečanje novih uporabnikov je namreč Netflix zabeležil v Aziji.