Foto: Pixabay / Objavljeno: ponedeljek, 21. Februar, 2022

In starši se morajo tega veseliti. Nekateri se že, oziroma ideji vsaj ne nasprotujejo. 

Še pred desetimi leti bi se nam zdelo, kaj takega nepredstavljivo, danes pa… . Po raziskavi britanskega Dell Technologies 48% staršev ocenjuje, da bi bilo igranje t.i. “esports” – tekmovalnih elektronskih športnih iger – treba vključiti v šolske programe. Še več, kar 69% staršev pa je ocenilo, da bi preko igranja računalniških iger otroci razvijali veščine, ki jih preko klasičnih programov ne morejo.

Zelo zanimiv je tudi podatek, da kar 32 odstotkov staršev ne bi motilo, če bi se nihovi otroci profesionalno ukvarjali z igranjem računalniških iger, 69 odstotkov pa jih je pošteno priznalo, da sami premalo vedo o tem, da bi lahko ocenjevali, ali je to za njihove otroke dobro ali ne.

Program, ki so ga v Veliki Britaniji zasnovali v tej zvezi, daje otrokom tudi veliko znanj na področju družbenih omrežij, produkcije in podobno, kar je nekaj povsem drugega od osem do deset urnega igranja popularnih iger.

Po mnenju mnogih analitikov so se tudi zaradi igranja iger v zadnjih letih močno razvila področja kritpo valut ali NFT-jev, sami pa se sprašujemo, kdaj bomo igranje iger videli tudi v slovenskih učnih programih.