Foto: MM

Priljubljena kitajska aplikacija TikTok je po obiskanosti prehitela Google in je zdaj največkrat obiskana spletna stran. Pomemben pospešek v obiskanosti je tudi posledica epidemije.

Prvi znaki, da bo TikTok v letu 2021 prehitel druge aplikacije, so se pojavili že na začetku leta. Po podatkh analitičnega portala Cloudflare je TikTok druge aplikacije prehitel že februarja, marca in maja letos, po 10. avgustu pa je ves čas največkrat uporabljana aplikacija. Lani je bil TikTok po obiskanosti na sedmem mestu.

Najbolj pribljubljene domene v letu 2021:

1. Tiktok.com

2. Google.com

3. Facebook.com

4. Microsoft.com

5. Apple.com

6. Amazon.com

7. Netflix.com

8. YouTube.com

9. Twitter.com

10. WhatsApp.com

TikTok mesečno redno uporablja milijarda ljudi po svetu. Predvsem je osvojila otroke in mladostnike. V času epidemije se je uporaba TikToka med mladimi, starimi od 15 do 25 let, povečala za 180 odstotkov.

Nas torej sploh čudi, da oglaševalci mrzlično iščejo načine, kako se približati mladim na TikToku?

Družbena omrežja so osvojila svet. Oglaševalci in komunikatorji se morajo resno lotiti novih strategij komuniciranja z njihovimi uporabniki. DanD, dan družbenih omrežij, ki bo marca 2022 potekal v Ljubljani, je namenjen podjetjem, ki so se resno lotila oglaševanja, prodaje, komuniciranja in zaposlovanja preko priljubljenih aplikacij.