Foto: Wolt / Objavljeno: torek, 22. Februar, 2022

Wolt: Med dostavo in prehranjevalnimi navadami Slovencev

Dostavljavec hrane Wolt je poleg bogate izbire restavracij tudi zakladnica podatkov o prehranskih trendih. Z Woltovo direktorico marketinga Manco Šalehar aka Manco z Wolta bomo pogledali globoko v številke, pregledali aktualne priljubljene jedi in preverili, katerim jedem priljubljenost najhitreje raste.

In še tema, ki bo sploh razveselila ponudnike: »Glede na to, da je sprememb ogromno, lahko celo napovemo, katere jedi bodo najbolj priljubljene v prihodnje.«

Manca Šalehar

Spremembe v prehrambeni industriji še nikoli niso bile večje

Med drugim boste na predavanju izvedeli še, kako so se v zadnjih dveh letih spremenile prehranjevalne navade Slovencev, kako priljubljene so veganske jedi in katere trende lahko pričakujemo v prihodnosti.

»Prehrambena industrija se še nikoli ni tako hitro spreminjala in to kažejo tudi podatki o priljubljenih jedeh in restavracijah. Novodobne restavracije ne iščejo več samo premium lokacije s teraso, ampak se odpirajo tudi zgolj za dostavo hrane – na ta način so nekateri gostinci že prepoznali priložnost za širitev poslovanja in odprli nove lokacije,« dodaja Šaleharjeva.