Diggit 10 Konferenca o prihodnosti

Pierre-Olivier Cimon

vodja projektnega razvoja, Rimac Automobili, Hrvaška

Pierre-Olivier Cimon je diplomiral iz elektrotehnike na univerzi Laval v Kanadi. Svojo poklicno pot je začel kot tehnični vodja oddelka za močnostno elektroniko pri BRP-Rotaxu, nato pa se je zaposlil v podjetju Rimac Technology. Danes je del skupine za raziskave in napredno inženirstvo, ki prinaša najsodobnejšo znanost in tehnologijo podjetja Rimac Technology v najsodobnejše sisteme pogonskih sklopov. Trenutno vodi razvoj inovativne tehnologije baterijskega sistema.


Kako tehnologija električnih hiperavtomobilov poganja prihodnost avtomobilske industrije

Nedavni tehnološki razvoj, kamor sodijo tudi litij-ionske baterije in sodobna elektronika, je omogočil revolucijo elektrifikacije, ki jo trenutno doživlja avtomobilska industrija.
V tej fazi preobrazbe industrije se skupina Rimac pojavlja kot vodilna družba, ki je na novo opredelila krajino luksuznih in visoko zmogljivih vozil z uporabo svoje najsodobnejše tehnologije, saj je na trgu predstavila prvi električni hiperavtomobil na svetu, ki so ga poimenovali Rimac Concept_One. Ta uspeh je kmalu vodil do Rimac Nevere, najmočnejšega avtomobila, ki je bil kdaj koli izdelan, in do prevzema priznanega avtomobilskega proizvajalca Bugatti, ki je še dodatno utrdil položaj skupine Rimac kot vodilnega igralca v industriji. Z dokazano uspešnostjo razvoja vrhunskih rešitev za električna vozila Rimac Technology (del skupine Rimac) zdaj spodbuja proizvajalce avtomobilov pri njihovih ambicijah na področju elektrifikacije, saj deluje kot dobavitelj tehnologije.
V tej predstavitvi boste izvedeli vse o ozadju dosedanje poti skupine Rimac in o tem, kar to hrvaško podjetje čaka v prihodnosti.

Pokrovitelj predavanja: