Diggit 10 Konferenca o prihodnosti

Oder DIG

Pokrovitelj:

Pokrovitelj:

Scott Gould, britanski strokovnjak za vpletenost (angl. engagement) ljudi, se bo posvetil vprašanju, kako se blagovne znamke povežejo s potrošniki in vzpostavijo dolgotrajne odnose ter jih vpletejo na čustveni ravni. Govoril bo o pravilih vpletenosti, ne glede na to, ali želite izboljšati vpletenost zaposlenih, naročnikov, uporabnikov ali skupnosti. »Če hočete vplesti ljudi, morate z njimi stalno komunicirati.« Vpletenost pomeni povezanost – če ste neangažirani, ste ločeni od drugih, če pa ste vpleteni, ste skupaj z njimi.

​​Alastair Banks, soustanovitelj podjetja Optix Solutions, bo na 10. Diggitu postregel z glavnimi digitalnimi zanimivostmi preteklih in prihodnjih 12 mesecev. Ponudil vam bo poglobljen vpogled v dogajanje, dinamičen izliv idej, navdih in rešitve, ki jih boste lahko uporabili pri izzivih, s katerimi se srečujete na delovnem mestu.

Kaj nas čaka v letu 2023? S pregledom digitalnih trendov za leto 2023 se bomo dotaknili raznolikih tem, od metavesolja, umetne inteligence, Googlovih novosti do zanimivosti na področju avdio komunikacij.

Na 10. Diggitu bo Willem Janssen, komercialni direktor za severno Evropo v podjetju FreeWheel, razkril skrivnost za ciljano TV oglaševanje – kako ujeti popolno ravnovesje med prihodki in nadzorom. Predstavil bo celovito platformo za upravljanje in monetizacijo video oglasov, ki zagotavlja popoln nadzor, enostavno delovanje in dostop do različnih virov povpraševanja.

Pokrovitelj:

V motivacijskem pogovoru bo Timi Zajc, svetovni prvak v  smučarskih skokih in veliki zmagovalec zadnje tekme v Planici, spregovoril o navdihu, postavljanju in uresničevanju ciljev ter občutkih, ko doseže zmago. Pa tudi o odrekanju, prehranskih režimih, navadah in rutinah, ki jih zahteva takšno športno udejstovanje. Pogovor bo vodil stand-up komik Rok Bohinc. 

Partner pogovora je Zavarovalnica Triglav.

Pokrovitelj:

Pokrovitelj:

Oglaševalska industrija se sooča z množico pretresov in izzivov hkrati, ki bi jo lahko za vedno spremenili. Medtem ko nekateri najbolj ostri umi v industriji verjamejo, da je v zatonu, in napovedujejo, da bo počasi, a zanesljivo izumrla in jo bo zanesljivo in v celoti nadomestila umetna inteligenca, drugi menijo, da je ravno zdaj priložnost, da se panoga preobrazi, poišče nove poslovne rešitve izven starega sistema in omogoči njeno supermoč – neizmeren ustvarjalni potencial njenega človeškega talenta 

Petra Krulc (neodvisna kreativna voditeljica, strateginja in svetovalka) bo gostila okroglo mizo z naslovom »Oglaševanje je mrtvo – naj živi oglaševanje«, iskreno razpravo o stanju in napovedih za oglaševanje z Amirjem Guyem, ustanoviteljem togetherr.com, Jarijem Ullakom, ustanovnim partnerjem agencije FARM Stockholm (by The Network), in Davorjem Bruketo, soustanoviteljem in glavnim kreativnim direktorjem pri Bruketa&Žinić&Grey. 

Pokrovitelj:

Kako tehnologija spreminja civilizacijo, ki jo poznamo? Kakšne so priložnosti metavesolja? Vse o virtualni dobi, dobi metavesolja nam bo zaupal Aragorn Meulendijks, soustanovitelj podjetja ItsMrMetaverse in eden od najzgodnejših posvojiteljev novih tehnologij, navdušenec nad podatkovnimi bloki, NFT-ji, kriptosvetom, umetno inteligenco, razširjeno resničnostjo, transhumanizmom in seveda metavesoljem.

Sam Butler, vodja poslovnega razvoja in partner pri Attention Economics, nam bo na 10. Diggitu približal industrijo iger in predstavil priložnosti, ki jih oglaševalcem prinaša igričarstvo. Predstavil nam bo vse od vrednosti industrije igričarstva, znatno povečanih priložnosti za znamčenje, promocijskem umeščanju izdelkov in oglaševanju v igricah do iger, ki so namensko ustvarjene za oglaševanje.

Pokrovitelj:

Maruša Kerec, novinarka in radijska voditeljica, bo gostila okroglo mizo o umetni inteligenci (UI) in ChatGPT-ju ter se dotaknila perečih vprašanj, s katerimi se v zadnjih mesecih ukvarja ves svet. Ali bi se morali UI bati? Kdaj bodo tehnološko napredna orodja zamenjala ljudi? Ali bomo v prihodnosti delali z roboti?

Med gosti bodo Simon Cetin (iPROM), Igor Pauletič (FrodX) in Tim Berce, ki bodo podali svoje izkušnje z umetno inteligenco.

Pokrovitelj:

V današnjem dinamičnem svetu z naprednimi digitalnimi tehnologijami in zabrisanimi mejami med industrijami podjetja potrebujejo inovacije bolj kot kdaj koli. Vladimir Vulić, strateg za digitalno preobrazbo, bo predaval o prihodnosti dela; o krmarjenju po spremembah v dobi digitalnega darvinizma in v vedenju potrošnikov ter o vplivu umetne inteligence na prihodnost dela. Nenehno si prizadeva za spreminjanje statusa quo in opozarja, da naraščajoča stopnja sprememb prehiteva sposobnost podjetij.

Posvetili se bomo prihodnosti dela in gostili uspešne Slovence, ki so se odločili za delo v tujini. Med njimi so Matteo Mozetič (Unilever), Kristina Ilič (adidas) in Petja Jarm (Accenture), okroglo mizo z naslovom Slovenci v tujini pa bo vodila novinarka Anja Hlača Ferjančič.

Pokrovitelj:

Po resnih pogovorih o digitalnem svetu se prileže sprostitev. Po podelitvi nagrad se bo nadaljevala DIGGIT zabava SAME NEW YOU, ki jo organizira agencija Innovatif. Koktejli bodo. Nagrajenci bodo nazdravljali, ostali pa bomo s kozarci v rokah kovali načrte za nove zmagovalne projekte. Za glasbo bo poskrbel Vazz (DJ vinyl only set).

Vstop na zabavo je mogoč s celodnevno vstopnico ali vstopnico za večerni dogodek.

Pokrovitelj:

Oder GIT

Pokrovitelj:

Pokrovitelj:

Koncept metaversa oziroma metavesolja je za mnoge danes še vedno dokaj abstrakten pojem, kljub temu številni danes dojemajo metavesolje kot evolucijo in naslednjo iteracijo interneta. Večinsko strokovno mnenje je, da pravi metaverse s popolno potopitveno izkušnjo šele nastaja in da smo danes priče množici proto metaversov, mikroversov ali betaversov. Tehnologije mešane resničnosti (XR, VR, AR), ki so osnova metaversa, že danes omogočajo številne zanimive rabe.

Borut Sočan, prokurist in direktor za razvoj in strategijo v zagonskem podjetju Reeba XR, bo govoril o metavesolju, utopiji, distopiji in realnosti – o “metaversu” tukaj in zdaj s primeri iz prakse: virtualni dogodki, virtualni showroomi, virtualno izobraževanje, o metaversu v povezavi z web 3 tehnologijami in umetno inteligenco ter o priložnostih in izzivih, ki jih ponuja.

Strokovnjaki spletne svetovalnice Tosemjaz.net so v zadnjih dvajsetih letih odgovorili že na večkot 50.000 vprašanj mladostnikov v stiski. Pri svojem delu uporabljajo dolgoletne izkušnje in obilico znanja, prežetega s sočutjem in željo po pomoči. Kot razvijalci portala iščemo vedno nove oblike spletnega svetovanja, relevantnega za mladostnike. Želeli smo preveriti, v kolikšni meri lahko umetna inteligenca dohaja kompleksno zastavljeno kombinacijo spretnosti, in ali zna čustveno inteligentno navigirati zahtevno področje svetovanja. Ne, ker bi želeli umetno inteligenco poraziti, ampak ker želimo ugotoviti, ali v prihodnosti lahko olajša delo svetovalcev na način, da zagotovi enako kakovost podpore, le hitreje in večjemu številu mladostnikov stiski. Na odru bomo pomerili moči umetne inteligence z odgovori izkušenih (človeških) strokovnjakov. In bili posebej pozorni na to, ali zna prva brati tudi med vrsticami.

Ni prvič in ne zadnjič, da smo delujoči v digitalnem marketingu in ustvarjanju vsebin soočeni znapovedmi, da bodo naša vsakodnevna opravila prej ko slej nadomestila orodja. Bi se v času razširjene uporabe UI orodij zaradi tovrstnih pretenj lahko že skorajda začeli spogledovati z decitarnimi področji? Šalo na stran! Ker na Pristopu bika za roge raje nežno primemo, kot pa bežimo pred njim, smo se odločili in zaposlili – AI. Kako smo se ujeli drug z drugim v času poskusne dobe? Ali jo bomo podaljšali in v katerem oddelku bo sedela nova moč? Ugotovitve bosta prvič na Diggitu predstavila Gregor Pogačnik, junior art direktor in Julija Somrak, kreativna direktorica vsebinskega marketinga iz agencije Pristop.

Pokrovitelj:

Pokrovitelj:

Kaj imajo skupnega moda, tehnologija in NFT-ji? O fuziji mode in tehnologije, priložnostih, ki jih svetu mode prinašajo NFT-ji, in informacijskih rešitvah naslednje generacije bosta govorili Metka Mikuletič, arhitektka in oblikovalka unikatnega nakita MIMOTHO in Melita Gulja, strokovnjakinja za komuniciranje na področju tehnologije v podjetju Netis. Predstavili bosta tudi izzive in pasti pri prodaji žetonov na platformah, kako svojo znamko s pomočjo NFT-jev predstaviti na inovativen način ter tehnološki vidik izdelave NFT-jev in rešitev za zaščito avtorskih del.

Trajnostna moda je ključna v grajenju trajnostne prihodnosti, ki zagotavlja dolgoročno blaginjo za ljudi in prihodnje generacije. O nakupnih navadah pri nakupovanju trajnostnih oblačil, kako modo in trajnost združiti v harmonično celoto, kaj spodbuja ali zavira nakup trajnostnih oblačil ter o razvoju novih, inovativnih in trajnostnih pristopov k modi in proizvodnji oblačil, bo predstavila Tanja Sedej, direktorica marketinške agencije We wxplain. Potopili se bomo v odnos med zavedanjem o trajnosti in trajnostnim vedenjem kot eni od največjih ovir za povečanje nakupov trajnostnih oblačil in podali rešitve, kako zavedanje preobraziti v odgovorno nakupovanje.

V času, ko smo obsevani s pojmom trajnostnost, se podjetja trudijo le-to doseči na različne načine – nekatera pričnejo z njo v samem štartu, spet druga se te poslužujejo le pri oglaševanju in končnih korakih p(r)odajanja izdelkov in storitev potrošniku. Uroš Kramberger, vodja marketinga v STUDIO183, se bo na DIGGIT-u dotaknil tem modne industrije, trajnosti in tehnologij ter njihove medsebojne povezanosti. Govoril bo o pomembnosti in moči naprednih tehnologij, ki brišejo mejo med proizvajalci in uporabniki ter podal svoje razmišljanje o njihovi »modni« prihodnosti.

Dotaknil se bo tudi aktualnega projekta STUDIO183, ki so v sklopu berlinskega tedna mode predstavili beta verzijo aplikacije »500KG CO2«, ki uporabniku omogoča skeniranje svojih starih in odpadnih oblačil in zanj ustvari 3D predogled upcycled izdelka, ki ga lahko uporabnik s pomočjo AR tehnologije tudi pomeri ter se odloči, da ga lokalni berlinski modni oblikovalci zanj tudi izdelajo. Ob predstavitvi »500KG CO2« je STUDIO183 predstavil tudi prvo virtualno modno revijo, ki si jo je bilo mogoče ogledati s pomočjo VR tehnologije ter tako izredno znižal količino odpadkov napram fizično izdelanim modnim kolekcijam.