Diggit 10 Konferenca o prihodnosti

Tanja Sedej

Dr. Tanja Sedej je podjetnica, direktorica, predavateljica, svetovalka, mentorica in avtorica. Ima bogate izkušnje (20+) na področju strateškega marketinga, komuniciranja in izobraževanja. Vodila ali sodelovala je v številnih svetovalnih in raziskovalnih projektih. Danes je direktorica marketinške agencije We wxplain, kjer soustvarja kreativne zgodbe v obliki razlagalnih videov. Prav tako je članica upravnega odbora Slovenske oglaševalne zbornice, članica Evropskega združenja za menedžment in marketing EUMMAS, članica strokovnih marketinških žirij in komisij, članica Kluba podjetnikov Zlatorog ter članica uredniškega odbora International journal of Electronic trade. V zadnjih letih se aktivno ukvarja s področjem trajnosti, v povezavi z nakupnim vedenjem. Trdno verjame, da moda in trajnost nista v nasprotju.

Na 10. DIGGIT-u bo predavala o nakupnih navadah pri nakupovanju trajnostnim oblačil, kako modo in trajnost združiti v harmonično celoto, kaj spodbuja ali zavira nakup trajnostnih oblačil ter o razvoju novih, inovativnih in trajnostnih pristopov k modi in proizvodnji oblačil. Potopili se bomo v odnos med zavedanjem o trajnosti in trajnostnim vedenjem kot eni od največjih ovir za povečanje nakupov trajnostnih oblačil in podali rešitve, kako zavedanje preobraziti v odgovorno nakupovanje.

Trajnostna moda je ključna v grajenju trajnostne prihodnosti, ki zagotavlja dolgoročno blaginjo za ljudi in prihodnje generacije.