Svet je lep. Naj ne (pre)gori!

Ali rek »Life’s a bitch, and then you die« drži? Mogoče pa ne. Res pa je, da ima življenje vsakogar svoje »bitchy« trenutke. Dokler dihamo, bo z nami tudi stres in ta lahko tudi ubija.

Vemo, da ljudje – na žalost – umirajo tudi od žeje, lakote, med vojaškimi spopadi, med groznimi delovnimi razmerami, v prometnih nesrečah, snemanjem selfijev, itd. »Načinov« je seveda veliko in vsem ni postlano z rožicami.

A stres je še vedno del nas. Delno ga imamo v »genetiki«, a tu si (še) ne moremo pomagati. Lahko pa vplivamo, kako se nanj odzovemo. Verjamemo, da lahko skupaj nekaj naredimo na tem.

Aljoša Bagola se bo na predavanju »Kako se (iz)štekati« posvetil vprašanju, kako upravljati s svojim zadovoljstvom v času hiperintenzivnosti sodobnih življenjskih stilov, ki so obteženi z nenehnimi zahtevami in pričakovanji.

Družbeni mediji od nas zahtevajo nenehno uprizarjanje sreče, delodajalci nenehno učinkovitost, mediji pa nenehno stanje pripravljenosti. A delovati po pričakovanjih drugih ni nikoli dober recept za osebno srečo.